Satte SORIA på Europakartet.

Publisert av ØYSTEIN ØKLAND

Under European Utility Week i Amsterdam i begynnelsen av november trakk SORIA stappfullt hus da alliansen presenterte sin AMS-forespørsel for representanter fra den internasjonale leverandørindustrien.

Overveldende fordi vi ikke under noen omstendighet regnet med at flere hundre nysgjerrige leverandører ville ta turen innom vår presentasjon under konferansen. Inspirerende fordi responsen fra deltakerne gav oss en anerkjennelse av at vi tenker riktig og at vi har valgt fremtidsrettede AMS-løsningernsom og at vi ikke tror den massive oppslutningen kommer som en konsekvens av at markedet øyner en storkontrakt på målere, montasje og kommunikasjonsløsninger.

Hans Terje Ylvisåker

Programsjef SORIA


Vakte oppsikt


Nei, for de store internasjonale målerleverandørene er et volum på 700 000 målere relativt beskjedent. Men vår IP-baserte kommunikasjonsløsning vekker derimot oppsikt, mener Ylvisåker. Han har inntrykk av at leverandørmarkedet befinner seg på ulike stadier i utviklingen av framtidsrettede AMS-teknologier. Noen mener vi er for tidlige ute med våre krav til måler- og kommunikasjonsteknologi. Andre sier timingen vår er god. Møtet med leverandørene gav altså SORIA den nødvendige trygghet for at de samarbeidende nettselskapenes foretrukne teknologiløsning er tilgjengelig.

Inviterte leverandører


Ylvisåker opplyser at SORIA inviterte leverandørene gjennom Sellihca (energibransjens leverandørregister) og på den måten oppfylte SORIA kravene til likebehandling i innkjøpsprosessen.

De 29 samarbeidende SORIA-selskapene sender i disse dager forespørselen på målere og montasje. Kontraktsinngåelse er ventet i slutten av første halvår 2015.