Ny programsjef for Norges største AMS-samarbeid

Publisert av Jørgen Steffensen

Hans Terje Ylvisåker (BKK Nett) trer av som programsjef for Norges største AMS-samarbeid, SORIA, og overlater roret til Thomas Thiis, daglig leder i Validér.


Program SORIA bygger i hovedsak på AMS-programmet i BKK Nett som ble etablert våren 2011. Dette samarbeidet ble i 2012 utvidet til å omfatte alle syv selskapene i Vestlandsalliansen samt ytterligere 13 selskaper på Vestlandet under navnet «Smart Strøm i Vestlandsalliansen». Sommeren 2014 sluttet ytterligere ni nye selskaper seg til det allerede etablerte samarbeidet, under navnet SORIA (Samarbeid Om Rasjonell Innføring av AMS).

SORIA omfatter i dag 27 nettselskap, fra Haugaland i sør til Varanger i nord. Nettselskapene har avtale med sørkoreanske Nuri Telecom om leveranse av 700.000 automatiske strømmålere. Nuri står for kommunikasjons- og innsamlingsteknologien, mens målerne produseres av Kaifa. Nettselskapene har samtidig inngått avtaler om montasje med Eltel, OneCo og SMARTservice Norge

Det har vært 5-6 utrolig givende år, i til dels ukjent og opprørt farvann. Men det er en tid for alt, så nå overlater jeg roret til Thomas med lett hjerte".

Hans Terje Ylvisåker

Avtroppende programsjef SORIA


Styringsgruppens leder, Asgeir Aase (SFE Nett), er svært fornøyd med det Ylvisåker har utrettet i løpet av sin tid som leder for SORIA-samarbeidet. - Vi har vært på en spennende reise sammen og Hans Terje har vært en meget viktig bidragsyter til det vi har lyktes med så langt. Aase har samtidig stor tillit til påtroppende programsjef Thomas Thiis, som har vært sentral i programmet siden 2013, både som prosjektleder, forhandlingsleder og som daglig leder for det felleseide driftsselskapet Validér. Thiis fortsetter som daglig leder i Validér.

Vi står framfor en meget intensiv og spennende periode hvor mange brikker skal falle på plass og samspillet mellom alle aktørene må fungere optimalt. Jeg er overbevist om at vi vil lykkes

Thomas Thiis

Programsjef SORIA og Daglig leder Validér